Datorspel – förr och nu

Spel

Bingo!

Bingo är ett gammalt klassiskt spel som de flesta av oss någon gång har spelat, antingen hemma med vänner och bekanta eller på någon av de bingohallar eller andra bingotillställningar som sedan länge finns runt om i landet.

Bingo-tecknad-skylt

Nu finns bingo även på nätet. Istället för att behöva ta dig till en traditionell bingolokal så kan du nu sitta hemma i soffan och i lugn och ro spela i det tempo som passar dig.

Bingo online – så här spelar du

  • Välj något av bingospelen genom att klicka på det. När du kommer in till det speciella spelet så får du information om de detaljer som kan variera mellan spelen.
  • Välj hur många brickor du vill spela med. Det går ofta att bläddra mellan brickorna och välja dem med de nummer du vill ha. Nu ser du också vad priset är.
  • Betala.
  • Dragning. Så snart du betalat sätter spelet igång och nya nummer dras eftersom, med en liten fördröjning. I regel kan du välja mellan att själv markera siffrorna eller att låta spelet göra det automatiskt.
  • ‘Bingo’ blir det enligt spelets regler, men även beroende på typ av spel. Reglerna finns att läsa inne på det spel du deltar i.

Singelspel

I singelspel spelar du helt för dig själv och behöver inte invänta andra spelare eller brickor. Det här fungerar som ett lotteri med fasta vinstsummor. Hur stor vinsten blir påverkas också av vilken insats du väljer.

Multispel

Det här påminner om att sitta i en riktig bingolokal. Du spelar mot andra bingoälskare och den som får bingo först vinner. Här varierar vinstsumman beroende på hur många ni är som spelar, dvs ju fler som spelar desto större blir vinstsumman. I multispelen kan du också dela spelglädjen med de andra spelarna genom att chatta under spelets gång. Det här är en allmänt hållen beskrivning hur online-bingo fungerar, de exakta reglerna hittar du i de olika bingo-spelen.