Datorspel – förr och nu

Casinospel, Dataspel, Onlinespel, Populära spel, Spel

Odds – allt du behöver lära dig och mer

Har du någonsin hört talas om något utav begreppen ”odds”, ”betting” eller ”sport books”, utan att riktigt veta vad detta betyder? Ja, vi förstår att det inte är helt enkelt för den invigde att greppa innebörden vid en första anblick, men idag tänkte vi på ett förhoppningsvis pedagogiskt sätt sprida lite ljus över detta, så att ni hädanefter kommer få stenkoll på läget.odds

Vilken typ av odds talar vi om?

Nä, när vi talar inte om odds så handlar det inte om hur många gånger en tärning kommer landa på siffran sex om du kastar den sex gånger, utan om betydligt mera svåruträknade saker än detta. När det talas om ”odds”, ”att oddsa”, ”betting”, ”sportsbetting” och ”sportbooks”, så handlar det i majoriteten av alla fall om att satsa pengar på olika former av specifika utfall inom sportens värld. Ett spelbolag gör helt enkelt en bedömning på hur stor sannolikhet de anser är att någonting ska inträffa och sätter därefter ett odds som återspeglar detta. Sedan så är det upp till spelarna att avgöra om de är villiga att gå med på denna oddssättning eller inte.

Hur oddsar man?

Om ett odds exempelvis är satt till 2.5, så har då spelbolaget bedömt det som att de inte kan ge dig som spelare mer än 2.5 gånger dina satsade pengar om en specifik händelse skulle inträffa, om de fortfarande ska kunna tjäna några pengar. Det kan röra sig om någonting som att ett visst lag skulle vinna en viss match, eller någonting liknande. Om du antar oddset och satsar 100 kr, så kommer du alltså att vinna 2.5 gånger det satsade beloppet (i detta fall 250 kr) om du skulle vinna och ingenting om det alltså inte skulle slå in. Ha i åtanke att du inte får det vunna beloppet + den 100-lapp du satsat, utan att summan slås ihop.

Live odds

Värt att veta är att spelbolagen även brukar erbjuda möjligheten att live oddsa. Det går i grund och botten till på samma vis så som all annan form av oddsande, bara det att de satta oddsen förändras i realtid. Om ett lag helt plötsligt leder med 5-0 i en hockeymatch, kommer helt enkelt oddsen att påverkas så att de blir lägre än de var innan matchen tog vid, att just de laget kommer stå som vinnare. Det är egentligen väldigt logiskt, men likväl väldigt roligt att följa, och då och då kan det helt klart dyka upp något live odds som känns värt att betta på. Bäst känsla för när ett live odds känns extra gynnsamt får man självfallet när man själv följer med i hetluften rent visuellt. Du får enkelt tillgång till ett stort och kvalitativt utbud genom att teckna ett avtal med Viasat, som av många räknas som det bästa alternativet på marknaden.

Ytterst relevant för datorspelare

Inom odds så är i nuläget främst de mera traditionella sporterna som är allra populärast, men vi ser samtidigt att det händer en hel del när det kommer till dataspelsvärlden. Detta segment är någonting som växt fram allt mer på sista tiden och sannolikheten är stor att det förr eller senare bara kommer explodera, då det som ni läsare säkert vet finns de som gillar datorspel hos nästan alla olika typer utav människor. Hos svenska Mr Green kan du redan nu betta på datorspel av olika former, samt självfallet också en rad andra sporter som sagt lämpar sig väldigt väl när det kommer till att oddsa i största allmänhet, så som exempelvis fotboll och hockey.