Datorspel – förr och nu

Dataspel, Onlinespel, Populära spel, Spel

E-sporten

E-sport är ett relativt nytt ord. Det uppfanns när alla data- och tv-spel blev populära. Det tävlas både inom landet och internationellt inom e-sporter, där spelare träffas från hela världen. Ibland är det också stora turneringar online.esport

Supporterkläder

E-sporten har många supportrar. När man tänker på sportsupportrar tänker man sig först och främst en stor fotbollsarena som kokar av folk som tagit sig dit för att se sitt favoritlag spela på planen. De har ofta på sig deras tröjor och står i grupp och sjunger och hejar. Det fungerar faktiskt väldigt lika för de som är intresserade av e-sporter. De använder sig av teamkläder och visar stolt upp vilket spel, märke eller klubb de tillhör. Hejar du på ett särskilt lag? Köp dina efterfrågade e-sport tröjor till ett bra pris.

Turneringar

Som vi nämnde tidigare, finns det stora event där de sitter fysiskt och spelar och gör upp om någon titel. Supportrarna som tagit sig dit i fanströjor visar stolt upp att de är där för att heja fram en speciell spelare. De är stolta och bär sina tröjor med stolthet.

E-sporten växer

I takt med att grafiken och spelen utvecklas så växer också intresset för e-sport. Det är en tankekrävande sport som kräver djup koncentration för att du ska lyckas och ta dig i mål som vinnare.

Sveriges e-sportförening

Sverige har idag en egen e-sportförening, SESF, som åker runt och turnerar. Där kan du som är intresserad av e-sport bli medlem och få hjälp med olika saker. Du kan skaffa dig en e-sportlicens som hjälper till att alla ska spela under samma regler. De har deras egen jurist om du skulle behöva hjälp med något. De kan även hjälpa dig att starta en egen turnering på din ort. Få tips och idéer på hur du ska gå tillväga för att få till en lyckad turnering.